Bant yerine, taşınacak ağırlığa ve ürünün çeşidine göre çaplarının değiştiği ruloların oluşturduğu konveyörlerdir. İsteğe göre paslanmaz çelikten, galvaniz kaplı çelikten, üretildikleri gibi poliüretan, polietilen veya kauçuk kaplama yapılabilir.
    Tahrik rulolu ve avare konveyör olarak 2’ye ayrılılar. Tahrik rulolu konveyörlerde güç motor redüktör sistemi ile zincirler sayesinde konveyör boyunca iletilir. Avare konveyörlerde ise güç doğrudan taşınacak olan ürüne uygulanır.
    Depolama ve sevkiyat hattında oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptirler. İş gücünü azaltma ve profesyönelliği artırmada önde gelen , gerekse taşıma kapasitesi yüksek olan bir konveyördür.
    Tahrik rulolu konveyörler, paletli ürünler gibi hacimli ve ağır ambalajları taşımak için idealdir.

    Zincir rulolu konveyörlerde, her bir silindir, zincire motorla da bağlanan bir çift “sürücü makarası” içinde sona eren bir zincir ve zincir dişlisi düzeneği ile komşusuna bağlanır. Bu düzenleme, hiçbir merdanenin yük altında kaymamasını ve aynı anda yataktaki tüm merdanelere pozitif sürüş yapılmasını sağlar.

    Çoğu konveyörün aksine, zincirli tahrikli rulolu konveyörler üzerindeki motor genellikle merkezi olarak monte edilir, çünkü bu, silindir yatağı boyunca bir bütün olarak daha dengeli bir tork dağılımına izin verir. Bu teknikle bir biriktirme sistemi oluşturmak mümkündür, sadece merdane yatağının her biri kendi tahrik motoruna ve uygun sensörlere sahip ayrı bölümlere ayrılmasını gerektirir.

    Orta ağırlıklarda ve paket boyutunda, bükülmelere ve ilmeklere sahip olmak hala mümkündür, ancak bunlar ağırlık / boyut arttıkça gittikçe daha pratik ve pahalı hale gelmektedir. Bunun yerine, aynı etkiyi gerçekleştirmek için bir dik açı transfer istasyonu ya da döner tabla kullanılabilir.